مصرف خانگی پنل های خورشیدی

مصرف خانگی پنل های خورشیدی


استفاده از پنل خورشیدی برای خانه و مزایای آن

پنل های خورشیدی نوعی صفحات سیلیکونی هستند که با کمک آن‌ها می‌توانید بهترین استفاده را از انرژی خورشید داشته باشید. همان‌طور که می‌دانید معمولاً مصرف برق خانگی هزینه بالایی را در بر می‌گیرد. به همین دلیل اگر بخواهید بیشترین استفاده را از انرژی برق در منزل خود داشته باشید، قطعاً متحمل هزینه‌های سرسام آوری خواهید شد. از طرفی نیز، انرژی برقی معمولاً نوعی انرژی پاک بوده و استفاده از آن‌ آسان‌تر است؛ اما به علت گران بودن برق، بسیاری از مردم سعی می‌کنند کمترین استفاده را از این انرژی ارزشمند داشته باشند.

اما پنل های خورشیدی امروزه دیگر این مشکل را به‌طورکلی رفع نموده‌اند. این پنل‌ها انواع مختلفی داشته و برای استفاده در منازل بهترین گزینه هستند. شما می‌توانید با استفاده از این صفحات خورشیدی، به‌راحتی برق مصارف خانگی خود را تأمین کنید و دیگر نیاز به پرداخت هزینه‌های کلان برای مصرف برق نخواهد بود. چراکه اگر برق شما به‌واسطه این پنل‌ها تولید شود، کاملاً رایگان بوده و نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نخواهد بود. به همین دلیل معمولاً استفاده از این سولار پنل‌ها در کشور ما بسیار رواج یافته است. در ازای هر یک مترمربع، پنل خورشیدی می‌تواند به‌راحتی حدود یک کیلووات انرژی برق تولید کند. این پنل‌ها معمولاً برای استفاده در روزهای آفتابی مناسب هستند و خوشبختانه همان‌طور که می‌دانید در ایران بیشتر شاهد روزهای گرم و آفتابی هستیم.

سوال

حال شاید برایتان سوال شود که امکان استفاده از این پنل‌ها در روزهای ابری یا حتی در شب‌ها نیز وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم خیر، این نوع پنل به‌واسطه انرژی خورشیدی موفق به تولید برق می‌شوند. پس اگر نور و انرژی خورشیدی وجود نداشته باشد، قطعاً این پنل ها قادر به تولید برق نخواهند بود.

اما این مشکل نیز امروزه باواسطه باتری‌های خورشیدی کاملاً حل‌شده است. شما می‌توانید برای پنل های خورشیدی، باتری‌های ذخیره نیرو نصب کنید تا در طول روز علاوه بر تأمین برق خانگی، انرژی خورشید را ذخیره کنند.

سپس به این طریق می‌توانید در شب‌ها و روزهای ابری یا هر زمان دیگری که خورشید وجود ندارد، از پنل خورشیدی برای تأمین برق منزل خود استفاده کنید.

هزینه خرید و نصب پنل خورشیدی برای منازل

باوجوداینکه استفاده از پنل های خورشیدی موجب رایگان شدن هزینه برق مصرفی منازل می‌شود، اما برای خرید پنل های خورشیدی و نصب اولیه آن‌ها می‌بایست هزینه مشخصی پرداخت گردد. میزان این هزینه بستگی به عوامل و فاکتورهای متفاوتی دارد. به همین دلیل نمی‌توان هزینه کاملاً معین و یکسانی را برای این کار در نظر گرفت. به‌عنوان‌مثال در درجه اول این متراژ خانه شماست که تعیین می‌کند برای خرید این نوع پنل نیاز به پرداخت چه مقدار هزینه‌ای خواهد بود. چراکه هرچقدر متراژ خانه بزرگ‌تر باشد، برای تولید انرژی، نیاز به نصب پنل‌های بیشتری خواهد بود.

در حالت دیگر نوع پنل خورشیدی انتخابی نیز در هزینه‌های آن تأثیرگذار خواهد بود. چرا‌ که پنل های خورشیدی ازنظر قیمت با یکدیگر متفاوت می‌باشند. به‌عنوان‌مثال پنل‌های تک یا مونوکریستالی به علت کیفیت و بازدهی بالایی که دارند، معمولاً باقیمت بالاتری نیز به فروش می‌رسند. اما اگر انتخاب شما پنل های خورشیدی چند کریستالی باشد، برای نصب آن‌ها باید هزینه بالاتری پرداخت شود. به همین دلیل می‌توان گفت هزینه نصب این نوع پنل‌ها برای هر خانه یا ساختمانی کاملاً متفاوت خواهد بود.

نحوه کسب درآمد با نصب پنل خورشیدی برای خانه

شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما با نصب این پنل‌ها شما نه‌تنها می‌توانید به‌صورت مادام‌العمر از انرژی برق استفاده کنید، بلکه از این طریق درآمد و سودی نیز عایدتان می‌شود. همان‌طور که می‌دانید میزان برقی که پنل های خورشیدی تولید می‌کنند، معمولاً بسیار بالا است و شاید تا چند برابر نیاز خانه شما باشد.

به همین دلیل هرچقدر هم که مصرف برق بالایی داشته باشید، باز هم مقدار زیادی از انرژی خورشیدی در این پنل‌ها ذخیره‌شده و به برق تبدیل خواهد شد. حال شما می‌توانید برق اضافی تولیدشده توسط پنل خورشیدی را به فروش برسانید و از این طریق کسب درآمد نمایید. خریدار این میزان برق نیز معمولاً دولت خواهد بود.‌

اصول مراقبت و نگهداری از پنل های خورشیدی

پنل های خورشیدی به طور متوسط حدود سی سال عمر می‌کنند؛ اما در حالت کلی عمر مفید آن‌ها حدود پانزده سال خواهد بود. در پنج سال اولی که از این پنل ها استفاده می‌کنید، به‌قدری برایتان بازدهی خواهند داشت که هزینه‌ای که برای نصب و خرید آن‌ها پرداخت کرده‌اید، کاملاً صفر می‌شود. سپس در سال‌های بعد تمامی برق تولیدشده توسط این پنل‌ها درواقع دیگر ربطی به سرمایه اولیه شما ندارد و نوعی سودآوری محسوب خواهد شد. درنتیجه می‌توانید با استفاده از این پنل‌ها تا سال‌ها انرژی برق مصرفی خود را تأمین کنید، بدون اینکه نیاز به پرداخت کمترین هزینه‌ای باشد.

اما مسئله مهم‌تر افزایش طول عمر پنل خورشیدی می‌باشد. پنل های خورشیدی در صورتی عمر بالایی خواهند داشت که به اصول مراقبت و نگهداری از آن‌ها کاملاً توجه شود. در درجه اول باید بگوییم این پنل ها در برابر باران، حرارت نور خورشید و … کاملاً مقاوم هستند؛ اما به‌هرحال رعایت برخی نکات ایمنی در خصوص آن‌ها، بسیار ضروری است.

شما می‌بایست در بازه‌های زمانی مختلف پنل های خورشیدی خود را شستشو دهید تا گردوغبار و آلایندگی‌های موجود در هوا که به بدنه آن‌ها می‌چسبد، روند کار این پنل ها را مختل نکند. در کشورهای اروپایی معمولاً پنل های خورشیدی هر دو ماه یک‌بار شستشو داده می‌شوند. اما در کشورهای آسیایی به علت آلودگی هوا و طوفان‌های شنی، این پنل‌ها هفته‌ای یک‌بار یا حتی‌الامکان روزانه نیاز به شستشو دارند. در ایران نیز بهتر است این پنل‌ها حداقل ماهی یک‌مرتبه شستشو داده شوند.

در زمان بارش باران‌های موسمی و‌ برف یا تگرگ نیز باید بر روی پنل خورشیدی محافظ‌های پلاستیکی نصب شود تا از بروز هرگونه آسیب به بدنه آن‌ها جلوگیری شود. با رعایت این نکات می‌توان اطمینان داشت که این پنل‌ها تا سال‌ها عمر مفید داشته و بازدهی آن‌ها فوق‌العاده باشد؛ اما بلعکس بی‌توجهی به این نکات نیز می‌تواند عمر پنل های خورشیدی را کاهش دهد، یا عملکرد آن‌ها را کاملاً مختل نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *